גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן

חיפה: 04-8551180
ת"א: 077-4244450

info@annakoren.co.il
גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן
גרפולוגיה   גרפולוגיה-חנה-קורן   graphology - גרפולוגיה

אמור לי מה הפונט שלך

מאת : כרמל ויסמן

פורסם ב'מעריב': בפברואר 2004
עמוד 1 מתוך 2

האם הגרפולוגיה עדיין רלוונטית בעידן המחשב והאינטרנט?
מתברר שכן: גרפולוגים טוענים שהפונט והצורה של הדואר האלקטרוני שלכם מרמזים רבות על אישיותכם.
ויש גם בונוס: איך תכבשו בסערה את לבה של אהובתכם בדואר אלקטרוני אחד.

לאחר כ-50 שנות מחשב וכ-10 שנות אינטרנט, איך זה שאנחנו עדיין נאלצים להגיש קורות חיים בכתב יד כדי להתקבל לעבודה חדשה? "גרפולוגיה מפענחת את הסימנים המסתתרים מאחורי לחץ הכתב, גודלו, חיבורי האותיות, המרווחים ביניהן וכדומה. גם בהקלדה ובהדפסה ניתן לבטא את רצף הרגשות והמחשבות בצורה ייחודית לאדם", טוען הגרפולוג איילון בו-יוסף, שפיתח שיטת אבחון על-פי הודעות דואר אלקטרוני ומכתבים מודפסים, המותאמת לעידן הדיגטלי. "הדגשת המילים גודל הפונט וסוגו, שימוש בסימני פיסוק, רווחים ועוד, יעידו על המסתתר בחשיבתו, ברגשותיו ובהתייחסותו של המקליד".
לא צריך להיות גרפולוג כדי לומר למי מכם שלא נותן את הדעת על הצורך לסגנן את הדפסותיו ומשתש בברירות המחדל הטכנולוגיות, שהוא שמרן, חסר מעוף או סתם טכנופוב מזדקן. או לחלופין, לקבוע כי מי שמסיים כל משפט שלישי בפרצופון מחייך הוא אופטימי, רומנטיקן או סתם חנפן. "מרחב המייל, כמו הדף, הוא מטאפורה לעולם, והצורה שאדם מנצל אותו מדגימה לנו כיצד הוא תופס את עצמו בעולם", מסביר בן-יוסף ונותן בנו סימנים עקרוניים.

תן כבוד, ישר לימין

אדם הכותב את שמו ביישור לימין מבטא כבוד לפי הנמען ולא בטוח איך הנמען "קונה" אותו. המיישר את שמו לשמאל החלטי יותר, מנסה לכבוש את הנמען ומרגיש שידו על העליונה, בייחוד אם השם כתוב בפונט גדול יותר מגוף המייל. השם הממורכז לאמצע משתמע לשני פנים ולא סגור על עצמו או על מטרת המייל. כשכל המייל נוטה לשמאל או לימין מדובר באדם זורם וספונטני, שאינו מתכנן מראש.
אם אתם כותבים עם רווחים גדולים ופסקאות מסודרות, אתם פונים לאנשים ממקום לוגי ושוקלים כל מילה שלכם. כשאתם כותבים בשורות צפופות ומזניחים את מקש הEnter, אתם כותבים מתוך סערת רגשות. בכלל, מי שכותב ברצף, למשל מקליד את שם הנמען או "שלום" וממשיך באותה שורה, מדבר מהלב ולא בורר מילים. ככה נכתבים מכתבי אהבה אלקטרוניים, צפוף ורצוף. מי שעושה Enter אחרי ה"הי" או השם, שוקל כל מילה ואולי אף מתחנף.
אם אין שימוש מוגבר באותיות מודגשות ובסימני פיסוק והטקסט זורם בחופשיות, הכותב מצפה לקשר חברי ללא גבולות ומניח מראש שהוא פונה למשהו עם אוזן קשבת. זהירות, אלה שמוסיפים לכם איזה איור או אנימציה הם מתוחכמים או מנסים לרכך אתכם לפני איזו אמירה בומבסטית.

דוד: הפונט של הגבר החדש

למאמר "אמור לי מה הפונט שלך" בגרסה
הסרוקה >>

גרפולוגיה

אם הפונט החביב עליכם הוא ממשפחת ה"גוטמנים" המחקים כתב יד, אתם ישירים וחברותיים. אם דווקא "מרים" היא הפייבוריטית שלכם, אתם תקיפים, חדים ואסרטיביים, זוויתיים ממש כמו הפונט. עם זאת, "דוד" הוא הפונט של הגבר החדש, פונט עגול ורגשני שמתאים למסרי אהבה וחיבה מלב אל לב. שמשהו יבשר את זה למוסדות להשכלה גבוהה, שתמיד מבקשים להגיש עבודות בפונט דוד 12.
את "אריאל", הפונט החביב על מעצבי אתרים, עיתונאים וטיפוסים יצרתיים אחרים, רואה בן-יוסף כשילוב בין דוד למרים, מאזן בין העגול לזוויתי. המשתמשים בו הם בעלי עוצמת רגש גבוהה, אם כי מנסים לפעמים להסתיר את רגשותיהם. הם יודעים להיות גם חדים וגם רגישים.


המאמר "אמור לי מה הפונט שלך" - לעמוד הבא >>

בנייה, עיצוב, קידום אתרים - גרפונט בע"מ