גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן

חיפה: 04-8551180
ת"א: 077-4244450

info@annakoren.co.il
גרפולוגיה - מכון לגרפולוגיה חנה קורן
גרפולוגיה   גרפולוגיה-חנה-קורן   graphology - גרפולוגיה

אניאגרם וגרפולוגיה - טיפוס 1

טיפוס 1 באניאגרם – המחוקק


המחוקק, עפ"י האניאגרם, הינו טיפוס אידיאליסט ופרפקציוניסט. הוא מאמין כי יש דרך אחת לבצע את הדברים ועל כן הוא שופט כל מעשה וכל אדם במושגים של "בסדר" ו"לא בסדר", "נכון" ו"לא נכון", "צודק" ו"טועה" וכך הלאה.

הוא דורש מעצמו עמידה בסטנדרטים גבוהים במיוחד, פעמים רבות, סטנדרטים לא הגיוניים ועל אנושיים ועל כן הוא מצוי במצב של תסכול בשל הפער בין הציפייה לבין הביצוע. כמו כן, הוא נמלא בכעס ובטינה כלפי עצמו וכלפי אחרים על אי יכולתם לעמוד בסטנדרטים הנוקשים שדורש מעצמו.

קיים בתוכו קול ביקורתי שנמצא במצב ערני ודרוך ודואג להשמיע את קולו, הלא מרוצה, מהמהלכים שהוא מבצע. בין היתר, קול זה קיים בו שכן הוא מאמין כי רק אם יהיה צודק, רק אם יעשה את הדברים באופן מושלם, רק אם יהיה "טוב", רק אז יהיה ראוי לאהבה.

בעבודה הוא מסור, אחראי, מדייק, עומד בזמנים וממלא חובותיו כנדרש ומעבר. הוא מתכנן ומתארגן, פועל באופן שיטתי ומסודר ומעדיף לבצע משימה אחר משימה ולהימנע ככל הניתן מאלתורים ומעברים זריזים ולא נחוצים מנושא לנושא.

הוא אינו מקצר תהליכים ואינו מעגל פינות. ברמתו הגבוהה הוא מסוגל לנפות עיקר מטפל ולהרשות לעצמו אלתורים אולם הוא מעדיף להימנע לכך, להיערך מבעוד מועד לכל האפשרויות ומאמין כי עדיף להתעכב ולבצע פעם אחת ובאופן מושלם ולא למהר, לבצע, לטעות, להתנסות ולנסות שוב.

הוא זקוק לסביבת עבודה מסודרת ומאורגנת ולהגדרות תפקיד מדויקות. חשוב לו לדעת בדיוק למה מצפים ממנו וכיצד אמורים לתגמל אותו. הוא אינו לוקח על עצמו מחויבות מבלי שבדק את יכולותיו לעמוד בה והוא יוצר סביבת עבודה ברת ניבוי עד כמה שניתן.

הצורך לבצע את הכול באופן המושלם ביותר מקשה עליו לקבל החלטות, שכן אסור לו לשגות. צורך זה גם מסרבל את ההתקדמות, שכן עסוק בפרטים לעיתים על חשבון התמונה השלמה ומגביל את היוזמות, שכן נמנע מסיכונים.

במקביל, מאחר ודורש מעצמו התנהלות כמעט רובוטית, הוא בוחן ללא הרף את חבריו לעבודה ומוצא בהם ובעבודתם פגמים המעצימים את תסכוליו וכעסיו. הוא מנהל רשימות בראשו ומקטלג אותם בהתאם למדד הכישלונות והטעויות שלהם. ברגע המתאים הוא גם עשוי לשלוף מזיכרונו המצוין את רשימת הכישלונות שלהם ולהטיח אותם בכעס צדקני.

הוא נמנע מהאצלת סמכויות שכן אינו סומך על אף אחד שיבצע את משימותיו כראוי ובסופו של דבר מוצא עצמו קורס תחת נטל כל המחויבויות שלקח על עצמו עד לכדי תשישות. עם זאת, דווקא כשהוא עייף או חולה הוא רואה עצמו מחויב, יותר מתמיד, לבצע את המוטל עליו ומעבר, שכן "אסור" לו להיות חולה או נטל על האחרים ומעבר לכך – בזמן שהוא ינוח האחרים יבצעו דברים שהוא "בלאו הכי" יצטרך לעשות מחדש לאחר מכן...

דיבורו של המחוקק באניאגרם הינו מדויק וברור ולעיתים קרובות הטון הנלווה אליו הוא צדקני ומטיף. שפת הגוף שלו נוקשה מאוד, הלבוש שלו מסודר, מוקפד והולם את הסיטואציה.

זלזול, איחור, רשלנות, בזבוז זמן, שיחות חולין ריקניות, התעלמות מאיכות, רשומות לא מדויקות, חוסר אמינות, מהתלות ונהלים דו משמעיים נתפסים בעיני המחוקק כבלתי נסבלים.

כדי לרכך איתם עימותים הקשיבו להם, יחסו חשיבות לדבריהם, בצעו את המוטל עליכם בהתאם לנדרש זכרו את דבריו ואת הנהלים, שאלו כשאינם מבינים, התמקדו בפרטים והיו יעילים.

הבאטלר הבריטי מייצג אותו היטב וכך גם הטיפוס המזרחי במצפן האישיות, האנאלי הנקי של פרויד והרפורמטורי של אודם.

בעבודה מתאים לו מאוד להיות רואה חשבון, שופט, מבקר פנים ואיכות, קונדיטור, איש מחקר, כירורג, מנהל כספים, עורך לשוני, מהנדס.

סימנים גראפיים לטיפוס 1 באניאגרם:

  • תמונת ארגון טובה למדי אם כי המיקרו מסודר יותר מהמאקרו.
  • סדירות יחסית בכל מרכיבי הכתב.
  • אותיות מופרדות וקריאות, לא מאוד ייחודיות או שונות מהתקן.
  • לחץ בינוני עד חזק ופעמים רבות לחץ פרע שטפי אנכי עולה.
  • ניקוד מדויק ואף פרטני. שימוש בנקודות ובתת קווים.
  • איזון בין שחור ללבן.
  • תנועה מתונה ומבוקרת.
  • סיומי קו גדומים באזור תחתון.
  • אם קיימים שיפודים סיומיים בקווים אופקיים משמאילים, לרוב תהיה נטייה להורדת השיפוד אל מתחת לבסיס השורה.
  • מהלך שורה ישר יחסית.
  • כתב סגור.
  • שולי קו חדים.
  • זווית ישרה.
  • חתימה פשוטה וקריאה של שמם.

אניאגרם וגרפולוגיה

חשוב לזכור כי אין כל קשר בין רמת האינטליגנציה לבין הטיפוס. לכן ניתן למצוא כתבים שונים מאוד במהותם אך המאפיינים שלהם דומים.

כל חלקי האותיות נמצאים, הכתב קריא מאוד, מסודר ומאורגן. למרות שהאזור העליון איננו או יותר נכון – חסום ולא בא לידי ביטוי, ההתמקדות בפרטים, הסדירות היחסית, מתח מרכז האות הגבוה וה-ת' בסוף מילה המסתיימת בשיפוד קל המבצע "רתיעה" קלה פנימה לפני צאתו החוצה – כל אלו מלמדים על טיפוס אחד שחייב לבצע את הדברים כמו שצריך כי רק כך יאהבו אותו. היא חייבת להיות בסדר. ואם יש כעס? שומרים אותו בבטן ולא מוציאים. "כעס זה לא לגיטימי."

אניאגרם וגרפולוגיה

מחוקק נמרץ עם מאפיינים נהנתנים מועטים השייכים לטיפוס 7 אליו הוא קשור. תמונת הארגון הכללית היא די טובה, מסודרת בתוך מסגרת של שוליים צרים אך ישרים מהכיוונים השונים. עם זאת, לא קיימת חלוקה לפסקאות.

יש לשים לב שכתבים רבים ממזרח אירופה יכולים להטעות וליצור רושם ראשוני של טיפוס מחוקק, בשל אופן ההוראה הנוקשה, שחייב את התלמידים לדבוק בגודל, בזווית ובצורה אחידה.

אניאגרם וגרפולוגיה

תמונת הארגון של כתב זה דומיננטית מאוד, לאחריה גם תמונת הצורה המוקפדת, אם כי לא מסורבלת או מקושטת מידי. שתי אלו נשלטות ע"י תנועה מבוקרת ומרסנת. האיפוק של התנועה מלמד על איפוק ההבעה הנרתם לשם עשייה "כמו שצריך" – תמונת הארגון, תוך הקפדה על כל פרט ופרט וכתיבה נאותה בתמונת הצורה. לכותבת זו ברור מאוד איך הדברים אמורים להיות ולהיעשות. היא דורשת מעצמה לעמוד בסטנדרטים האלו ואינה מרפה, בדיוק כפי הנדרש.

אניאגרם וגרפולוגיה

למרות שלכותבת זו מעט בעיות ביד ימין המקשות עליה לכתוב ניתן לאבחן מספר מאפיינים בולטים: הכתיבה מתבצעת באימפולס המילה. לאחר כל מילה מתבצעת הערכה מחודשת. כל פיסקה מאורגנת בדיוק בהתאם לסעיף אותו היא אמורה לנסח ועל כן ישנם פסקאות ארוכות מאוד או לחלופין קצרות מאוד עד כדי שורה אחת. הכתיבה מתבצעת בתיאום מלא עם החשיבה השיטתית העוברת סעיף סעיף. הנקודות מדויקות, התיקון בשני קווים מקבילים הוא ביקורתי ביותר, הקמרון במקום הקערה במילה "צריך" בתחילת השורה התחתונה מלמד על השלטת היגיון על פני צרכים, דחפים ורצונות אישיים.

במקרה זה – תוכן הכתב גם הוא מלמד לא מעט על הכותבת ועל גישה המאפיינת ביותר את טיפוס 1: "...צריך להעביר.. צריך למצוא מקום...". בכל הפעמים בהם נרשמה המילה "צריך" באותו הטקסט, הופרדה האות הראשונה – צ' משאר המילה ובכך היא מלמדת כי ברגע שהוחלט כי "צריך" לבצע משהו יש לוודא שהדברים נעשים "בדיוק כפי שצריך". היא אינה לוקחת דבר כמובן מאיליו, מבצעת את ההפסקה בביצוע, בודקת ורק אז ממשיכה הלאה.

השיפודים המסיימים את האות ת' בסוף מילה מופנים כלפי תחתית השורה ואינם מביעים עצמם בחופשיות כלפי שמאל.

כותבת זו דיווחה בייעוץ כי אסור לה לנוח כ"שצריך" לעשות משהו. אסור לה לכעוס כי זו לא אשמתם של השאר שהיא לא נותנת להם לעזור "כי אחר כך היא צריכה לבצע הכול מחדש". הייעוץ סבב ברובו סביב ה"צריך" "נכון" ו"לא נכון", "בסדר" ו"לא בסדר".


מאמרים נוספים בנושא גרפולוגיה >>

.
מיון והשמת כח אדם
ייעוץ בקבלת עובדים וקידומם
קורסים והרצאות
הכוונה מקצועית
אימון אישי באמצעות גרפולוגיה
ייעוץ אישי
ייעוץ זוגי גרפולוגי
סדנת זוגיות
חוות דעת משפטית
תנאים לבדיקה גרפולוגית
 

בנייה, עיצוב, קידום אתרים - גרפונט בע"מ